ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Brandon Flowers

Από τη Za∞

Ίσως, διαβάζοντας αυτές τις γραμμές, κάποιοι απο εσάς να αναρωτιέστε, ποιός μπορεί να είναι ο Brandon Flowers και για ποιό λόγο να το επέλεξα για πρόσωπο της εβδομάδας. Η πρόσφατη εμφάνιση του με το συγκρότημα του, the Killers, την πρώτη μέρα του Eject Festival (στις 24/6) στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο ήταν αρκετή για να αναζωπυρώσει τον παλιό μου κόλλημα με τον εν λόγω τραγουδιστή. Τι; Ακόμα δεν σας θυμίζει τίποτα; Είμαι σίγουρη, πως κάποια στιγμή στα νιάτα σου θα είχες κολλήσει άσχημα με το τραγούδι Somebody told me, τόσο που θα το είχες βάλει και για ringtone (ναι σε εκείνα τα κινητά που είχαν πορτάκι ή σε κάποιο Nokia).

Εκεί, κάπου στο μακρινό 2004 που είχε πρωτοκυκλοφορήσει αυτό το τραγούδι, μας είχε συστηθεί και ο Brandon με την μπάντα του και ξεχώρισε αμέσως για τη μονάδική φωνή του αλλά και για την ιδιαίτερη αισθητική των βιντεοκλίπ των τραγουδιών τους. Κάπως έτσι, αποφάσισα να αναβιώσω την περασμένη εφηβεία μου και να τον δω για πρώτη φορά (ελπίζω όχι τελευταία) από κοντά, να ερμηνεύει με τρόπο μοναδικό τα κομμάτια που τους κάνανε γνωστούς και στο ελληνικό κοινό και να τους αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο. Η πρώτη μέρα του Eject Festival τα είχε ομολογουμένως όλα: αμέτρητες μπύρες, εκτυφλωτικά φώτα, φωνές, μελαγχολία, έρωτα και πάνω απ’όλα πραγματική μουσική!

Ο Brandon Richard Flowers ( όπως είναι το πλήρες όνομά του) γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου του 1981 και είναι Αμερικανός τραγουδιστής. Εκτός από υπέροχος ερμηνευτής με μοναδική χροιά, γράφει στίχους και παίζει πολλά όργανα (πλήκτρα, περιστασιακά μπάσο κτλ).  Ενώθηκε με τα υπόλοιπα μέρη του γκρουπ το 2002 και σχηματίσαν επίσημα την μπάντα The Killers. Έχουν κυκλοφορήσει συνολικά 4 studio album [ Hot Fuss (2004), Sam’s Town (2006), Day and Age (2008) και Battleborn (2012)], ένα live, ένα άλμπουμε με b-sides και διασκευές, ένα greatest hits και ένα Χριστουγεννιάτικο EP ενώ με την κυκλοφορία του νέου τους single, The Man, προαναγγέλουν τον ερχομό του πέμπτου άλμπουμ τους.  Ως σόλο καλλιτέχνης έχει κυκλοφορήσει 2 studio album, τα Flamingo (2010) και το The Desired Effect (2015) εξίσου πετυχημένα και ιδιαίτερα νοσταλγικά, με επιρροές από τη δεκαετία του ’80.

Αναλυτικά η δισκογραφία με τους The Killers ειναι η εξής:

  1. Hot Fuss (2004)
  2. Sam’s Town (2006)
  3. Sawdust (2007)
  4. Day and Age (2008)
  5. Live from the Royal Albert Hall (2009)
  6. Red/ Christmas EP (2011)
  7. Battleborn (2012)
  8. Direct Hits (2013)
  9. Don’t waste your wishes/ Christmas Album (2016)
  10. Wonderfull, Wonderfull (2017) το καινούργιο αλμπουμ που θα κυκλοφορήσει

Η δισκογραφία του ως σόλο καλλιτέχνης:

  1. Flamingo (2010)
  2. The Desired Effect (2015)

Ο Brandon Flowers όταν βρίσκεται πάνω στην σκηνή ξεχωρίζει αμέσως τόσο για τη σκηνική του παρουσία όσο και για τις ερμηνευτικές του ικανότητες. Η φωνή του μαγική, κρυστάλλινη, σε μαγνητίζει και σε βυθίζει τόσο ώστε στο τέλος γίνεσαι ένα με την μελωδία. Είναι άρτιος ως καλλιτέχνης και αυτό το επιβεβαιώνει περίτρανα με την κυκλοφορία των βιντεοκλίπ των τραγουδιών του. Το καθένα από αυτά έχει εξαίσια αισθητική και κάθε φορά είναι σαν να παρακολουθείς μια μικρή ταινία. Οι στίχοι των τραγουδιών είναι αληθινοί, μιλάνε για συναισθήματα, βιώματα, φόβους. Λένε τη δική τους ιστορία και μένουν χαραγμένοι μια για πάντα στο μυαλό σου.

Γι’αυτό το λόγο, επέλεξα ένα τοπ 10 των αγαπημένων μου τραγουδιών:

  1. A dustland fairytale
  2. Here with me
  3. Can’t deny my love
  4. Read my mind
  5. Crossfire
  6. Shot at night
  7. Jenny was a friend of mine
  8. Mr. Brightside
  9. Somebody told me
  10. Just another girl

Η προσωπική του ζωή δεν μοιάζει καθόλου με άλλους αστέρες της μουσικής σκηνής. Είναι παντρεμένος και έχει 3 γιούς. Παρόλο τη δόξα και τη τεράστια φήμη, παραμένει ταπεινός και καλός οικογενειάρχης. Διακρίνεται για την πλούσια φιλανθρωπική του δράση, και έχει διαθέσει έσοδα από ηχογραφήσεις για να βοηθήσει οργανώσεις ή περιοχές που έχουν πληγεί απο φυσικές καταστροφές.

Εν κατακλέιδι, ο Brandon Flowers έχει όλα όσα θα ήθελε κάποιος για να ονομαστεί καλλιτέχνης: είναι χαρισματικός, με άποψη, ρομαντικός και συνέχεια ανακατασκευάζει την εικόνα του ενώ ταυτόχρονα διατηρεί μια ήρεμη οικογενειακή ζωή. Και θα μας απασχολήσει για πολλά χρόνια ακόμα είτε ως σόλο καλλιτέχνης είτε ως frontman της ανατρεπτικής μπάντας του.

Για το τέλος, σου άφησα το καλύτερο: Μια live ερμηνεία του για να πειστείς! Καλή ακρόαση!

 

Σχολιάστε